Rårakor utan ägg

Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Rårakor utan ägg

Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst. Rårakorna steks gyllengula och serveras med lingonsylt och fläsk. Rårakornas lyxvariant är med ingredienser som löjrom, lök och gräddfil.

Rårakor utan ägg

Ingredienser

4 portioner
800 g fast potatis
25 g smör eller margarin
1 tsk salt
peppar (från kvarnen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Vad innebär 4/5 kg potatis? Är det 4 till 5 kg eller är det "fyra femtedelars kilo" dvs 800 gr?

    Liv rohde

  • Ägg o mjöl i blir raggmunk inte råraka

    Anette

  • Där har du fel! Det är inte ägg i råraka

    Bo

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknad utan tillbehör.
Energi849 KJ / 204 kCal
Fett5 g
Salt1.82 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Små rårakor med vegansk skagen
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsplättar med grekisk sallad
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raggmunkar i våffeljärn
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårakor
    Betyg 3.8 av 5.181 personer har röstat
    Receptet har 45 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad