Rårakor utan ägg

Rårakor är svensk husmanskost när den är som bäst. Rårakorna steks gyllengula och serveras med lingonsylt och fläsk. Rårakornas lyxvariant är med ingredienser som löjrom, lök och gräddfil.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad utan tillbehör.
Energi849 KJ / 204 kCal
Fett5 g
Salt1.82 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stVad innebär 4/5 kg potatis? Är det 4 till 5 kg eller är det "fyra femtedelars kilo" dvs 800 gr?
Liv rohde
Ägg o mjöl i blir raggmunk inte råraka
Anette
Där har du fel! Det är inte ägg i råraka
Bo
Det här är inte rårakor utan rösti. I rårakor blandar man ägg med den rivna potatisen och eventuellt en aning mjöl!
Bo
Med löjrom så mycket godare än toast
Anette
Inte färskpotatis. Tryck vätska ur det rivna.
Sara
Väldigt goda och lättgjorda rårakor.
Emelie
om man kompletterar med riven lök,ägg,lite mjöl och mjölk får du värmländska rårakor som min mamma gjorde.det smakade underbart gott!
Kenneth