Rårakor med lök, ostkräm och svamp

Gör rårakor med lök och servera som en lättare måltid med dessa ljuvligt goda tillbehör: ostkräm, stekt svamp, rostade hasselnötter, granatäpple och persilja. Frasiga rårakor är alltid en god idé!
 Ett recept från: 
Buffé nr 12, 2020

Ingredienser
4 portioner
Rårakor
2  gula lökar
2 msk smör
800 g potatis
3/4 tsk salt
ca  25 g smör (till stekning)
ca 4 msk rapsolja (till stekning)
Ostkräm
2 dl crème fraiche
2 dl riven  Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Svamp
250 g blandad färsk svamp
2 msk smör
Till servering
1/2 dl skalade rostade hackade hasselnötter
1/2 dl granatäppelkärnor
1 dl hackad persilja
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 730.4 kCal
Fett55.9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater39 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stTänker test detta, någon som vet om man kan steka rårakona innan och värma i ugnen strax innan servering? Eller man äter dem kalla ?
Eva
Gott, men för mig tog det inte <45 min om löken ska stekas i 20 min och rårakorna 4-5min per sida… (Om man inte har ett stekbord som rymmer alla)
Oscar
Den här alltså! Tog bort hasselnötter och granatäpplen och lyxade med en klick löjrom på toppen, så gott
Hanna