Frasvåffla med rensteksröra
Spännande och exotiskt serveringsförslag till den klassiska våfflan. Frasvåffla med rensteksröra smakar härligt gott tack vare crème fraichen, rökt renkött, rödlök och stenbitsromen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 dl mjölk
2 tsk torrjäst
3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör eller margarin
Rensteksröra
2 dl crème fraiche
1 liten rödlök
100 g rökt renkött eller rökt skinka
3 msk pepparrot på tub
1/2 dl finhackad gräslök
50 g röd stenbitsrom
salt och peppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfria våfflor alt rosta ett glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, ris-, eller sojabaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag gjorde denna med philadelphiaost istället för creme fraiche (och våfflan på mix), och det blev alldeles lysande det med. Lite mycket röra för en förrätt för fyra personer, dock; den hade räckt till åtminstone sex, kanske åtta.
Monika
2006-12-26