Frasvåffla med rensteksröra

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
1
Frasvåffla med rensteksröra

Spännande och exotiskt serveringsförslag till den klassiska våfflan. Frasvåffla med rensteksröra smakar härligt gott tack vare crème fraichen, rökt renkött, rödlök och stenbitsromen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Frasvåffla med rensteksröra

Ingredienser

4 portioner
4 dl  mjölk
2 tsk  torrjäst
3 dl  vetemjöl
1 krm  salt
100 g  smör eller margarin

Rensteksröra

2 dl  crème fraiche
1   liten rödlök
100 g  rökt renkött eller rökt skinka
3 msk  pepparrot på tub
1/2 dl  finhackad gräslök
50 g  röd stenbitsrom
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfria våfflor alt rosta ett glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, ris-, eller sojabaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde denna med philadelphiaost istället för creme fraiche (och våfflan på mix), och det blev alldeles lysande det med. Lite mycket röra för en förrätt för fyra personer, dock; den hade räckt till åtminstone sex, kanske åtta.

Monika

2006-12-26

Testa liknande recept

Potatisbullar i våffeljärn
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rårakor i våffeljärn
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovastartar på rödbeta
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Senapsräkor med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga