Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom
Kan våfflor med löjrom vara den godaste förrätten någonsin? Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är ju en magisk kombination som gör sig utmärkt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Vackert, gott och omtänksamt. Tips: löjrommen kan bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
Våfflor
75 g smör
1 dl mjölk
1 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten
Topping
1 rödlök
2 dl crème fraiche
80 g löjrom
nymalen svartpeppar
dillvippor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1959 KJ / 468 kCal
Fett36 g
Salt0.88 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g
Kommentar
Testa att mixa ner ett hekto färsk spenat i stället för vattnat för att få gröna våfflor-snyggt mot laxen
Rutger
2020-03-29