Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

6
1
Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är en magisk kombination som gör sig utmärkt som förrätt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Löjrommen kan med fördel bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar. Glöm inte att toppa med lite nymald svartpeppar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g
smör
1 dl
mjölk
1 dl
bovetemjöl
1 dl
vetemjöl
1
ägg
1/2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1 dl
kallt vatten

Topping

1
rödlök
2 dl
crème fraiche
80 g
löjrom
-
nymalen svartpeppar
-
dillvippor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och crème fraiche.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Rutger

2020-03-29

Testa att mixa ner ett hekto färsk spenat i stället för vattnat för att få gröna våfflor-snyggt mot laxen

Näringsvärde per portion

Energi 1959 KJ / 468 kCal
Fett 36 g
Salt 0.88 g
Kolhydrater 25 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept