UNDER 45 MIN | Enkel

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är en magisk kombination som gör sig utmärkt som förrätt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Löjrommen kan med fördel bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar. Glöm inte att toppa med lite nymald svartpeppar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör i smälta smöret och vatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda 4 våfflor gyllene (för 4 port). Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
  2. Topping: Skala, dela och finhacka löken. Toppa våfflorna med löjrom, crème fraiche, rödlök, dill och nymalen svartpeppar.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och crème fraiche.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Våfflor
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kallt vatten
Topping
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 80 g löjrom
  • nymalen svartpeppar
  • dillvippor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1959 kJ / 468 kCal