Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Kan våfflor med löjrom vara den godaste förrätten någonsin? Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är ju en magisk kombination som gör sig utmärkt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Vackert, gott och omtänksamt. Tips: löjrommen kan bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten

Topping

1 rödlök
2 dl crème fraiche
80 g löjrom
nymalen svartpeppar
dillvippor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Testa att mixa ner ett hekto färsk spenat i stället för vattnat för att få gröna våfflor-snyggt mot laxen

Rutger

2020-03-29

Näringsvärde per portion

Energi1959 KJ / 468 kCal
Fett36 g
Salt0.88 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanvåffla med löjrom
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Belgiska chokladvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga