Rårakepizza med rökt lax

Har du provat rårakepizza? Servera råraka i storformat med pepparrotskräm, rökt lax, frisk citron och gräslök som tilltugg! Perfekt på buffébordet eller till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 dl smetana
2 msk finriven pepparrot
1 msk finrivet citronskal
500 g fast potatis
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse
150 g kallrökt lax
1/2 tunt skivad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 msk smör (till stekning)
1 msk olja (till stekning)
svartpeppar
färsk dill
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 322 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g
Kommentarer
Toppenrecept! Så bra att göra rårakan med den tekniken. Jag gjorde tre rejäla rårakor av receptet för fyra portioner, det blev lagom för tre personer. Fördelade godsakerna ovanpå. Väldigt gott, perfekt som lunch eller lite lyxig kvällsmat. Använde salladslök isf gräslök, och fryst dill isf färsk (pga årstiden). Salt och peppar på toppen.
Jenny
2025-02-24Gott och lite ”lyxigt” till vardagen. Lämpar sig dock bättre som förrätt än varmrätt om man är hungrig.
Nina
2023-07-27Nja, jag var inte så imponerad. Dels var den inte speciellt mättande, vi var 4 och gjorde dubbla receptet men åt allt ändå och dels var det ingen wow upplevelse. Inget recept som hamnar som favorit hos oss i alla fall och inget vi kommer göra igen förmodligen.
Per alexander
2023-06-06