Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Snabblagade och frasiga smördegssnurror eller smördegspinnar om man så vill, med en perfekt krämig fyllning massor av olika sorters ost. De sprider en härlig doft och smak av jul med sitt innehåll av både pepparkakor och ädelost.
Ingredienser
16 st
8 pepparkakor (ca 40 g)
1 förp färskost 23% (à 200 g)
140 g rumstempererad ädelost
1 dl lagrad riven ost (gärna Folke)
1 förp smördeg (à 280 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi655 KJ / 157 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer
Ni kan inte mena att varje pepparkaka ska väga 40g? Mina köpta pepparkakor vägde 4 g/st
Ulla
2024-11-30Hej Ulla! Helt riktigt, det menar vi inte, vi har skrivit helt tokigt! Tack snälla för att du upptäckte det! Nu har jag ändrat! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-02Mycket bra , gott o enkelt. Gör det ofta till soppa o då utan pepparkaka
Marie-charlotte
2023-12-30Kan man frysa in dem?
Gunilla
2023-12-07