Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré
Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!
Ingredienser
8 portioner
3 kg lutfisk
300 g rimmat fläsk i bit
125 g smör
Ärtpuré
2 burkar gröna ärtor (à 400 g)
1 liten gul lök
2 msk margarin eller smör
2 msk vitt vin
1 dl grädde
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.
Hans
2019-08-08Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.
Eva
2006-01-12