Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

3
2
Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!

Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Ingredienser

8 portioner
3 kg lutfisk
300 g rimmat fläsk i bit
125 g smör

Ärtpuré

2 burkar gröna ärtor (à 400 g)
1 liten gul lök
2 msk margarin eller smör
2 msk vitt vin
1 dl grädde
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Hans

2019-08-08

Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.

Eva

2006-01-12

Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.