Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!
Ingredienser
8 portioner
3
kg
lutfisk
300
g
rimmat fläsk i bit
125
g
smör
Ärtpuré
2
burkar gröna ärtor (à 400 g)
1
liten gul lök
2
msk
margarin eller smör
2
msk
vitt vin
1
dl
grädde
1
tsk
salt
1 1/2
krm
mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
3
2 st
Kommentarer
Hans
2019-08-08
Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.
Eva
2006-01-12
Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.
Kommentarer
Hans
2019-08-08Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.
Eva
2006-01-12Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.