Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!

Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Ingredienser

8 portioner
3 kg lutfisk
300 g rimmat fläsk i bit
125 g smör

Ärtpuré

2 burkar gröna ärtor (à 400 g)
1 liten gul lök
2 msk margarin eller smör
2 msk vitt vin
1 dl grädde
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.

Hans

2019-08-08

Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.

Eva

2006-01-12

Testa liknande recept

Lutfisk med ärter och bacon
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pankofriterad lutfisk
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lutfisk med vit sås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitbönsoppa med isterband och ärter
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig pasta med krispigt fläsk och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga