Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Dessa rårakor kan serveras som en elegant förrätt eller ett matigt tilltugg. Den söta ärtstompen bryter av fint mot de frasiga gyllene rårakorna och tångcaviarens sälta. Toppa med en klick svalkande créme fraiche, garnera med grön, finhackad gräslök och njut. Smaklig spis!

Råraka med krämigt ärtstomp och tångcaviar

Ingredienser

4 portioner

Ärtstomp

1 schalottenlök
20 g färsk gräslök
1/2 dl vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk crème fraiche
salt
peppar

Råraka

3 medelstora potatisar
1/2 tsk salt
2 msk smör
2 msk rapsolja

Topping

75 g tångcaviar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hej Sara! 3 medelstora potatisar blir bra och gärna av den fasta typen. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hur mycket potatis och ska den vara fast eller mjölig?

    Sara

  • Det står inte i receptet hur mycket potatis det ska vara i rårakorna...?

    Lottie

Testa liknande recept

  • Små rårakor med vegansk skagen
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppa med nässlor och ärtor
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varmrökt lax med risotto primavera
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön ärtsoppa med örtkräm
    Betyg 3.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön ärtrisotto
    Betyg 4.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad