Focaccia med ramslök
Det fluffiga italienska brödet focaccia är utmärkt på vilket buffébord som helst eller som komplement till middagen. Här är brödet smaksatt med den omåttligt populära ramslöken som ger brödet en touch av vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
ca 20 bitar
25 g färsk jäst
5 dl vatten (fingervarmt, 37°c)
1/2 dl olivolja
11 1/2 dl vetemjöl (11 1/2 dl motsvarar 690 g)
2 tsk salt
Ramslöksolja
50 g färsk eller fryst ramslök (50 g färsk motsvarar 40 g fryst)
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi757 KJ / 180 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Super gott!
Sara
2024-07-28Jag förstår att den är godast nybakad, men kan den göras i förväg och frysas in? Blir det gott? Hur värmer man bäst upp den i så fall?
Héléne
2024-06-16Hej Hélén! Focaccia är som du säger godast nybakat när ytan är frasig och härlig. Det går såklart att frysa in men då kommer det att tappa fraset. Värm det på låg temeratur ca 125 grader gärna i varmluftsugen. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-17