Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosoppa

Avokadosoppa är en underbart krämig förrätt som både är enkel att tillaga och festlig. Soppan har en fräsch smak av citron och curry och kan med fördel serveras både kall och varm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela avokadorna mitt itu och kärna ur dem. Spar gärna en halva att garnera med.
  2. Pressa över lite citronsaft så mörknar den inte så snabbt. Gröp ur köttet ur de övriga halvorna.
  3. Blanda avokadoköttet, resten av citronsaften och de övriga ingredienserna i en matberedare eller mixer. Finfördela alltsammans. Ingredienserna kan också passeras genom en stålsikt.
  4. Till servering: Servera soppan kall eller varm med avokadostrimlor, räkor eller citronskivor med löjrom eller röd storkornskaviar som tillbehör.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongtärningen, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 välmogna avokador
  • 1/2 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm curry
  • 1 krm peppar
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Till servering
  • räkor
  • löjrom
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 536 kJ / 128 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept