Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hollandaisestuvade grönsaker till kokt fisk

Hollandaisestuvade grönsaker är fantastiskt gott att servera istället för hollandaisesås till en bit kokt fisk. Majskorn, paprika, purjolök och gräslök blandas med färdig hollandaisesås till ett vackert och gott tillbehör. Servera till exempel till hälleflundra eller torsk och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i fisken och koka upp fisken under lock, ta från värmen och låt den stå och dra någon minut, eller 3–4 minuter vid tjocka filéer. Innertemperaturen ska vara 56°C.
  2. Stuvning: Värm hollandaisesåsen försiktigt (max 60 grader) under omrörning. Tillsätt alla grönsaker och håll såsen varm.
  3. Tillbehör: Servera grönsaksstuvningen med fisken och nykokt potatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hollandaisesåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk eller hälleflundra
  • 1 l vatten
  • 3 msk salt
Hollandaisestuvade grönsaker
  • 1 1/2 burk hollandaisesås (à 230 g)
  • 2 msk majskorn
  • 2 msk gröna ärter
  • 1/2 finskuren gul paprika
  • 1/2 finskuren röd paprika
  • 15 cm fnskuren purjolök
  • 1 knippe finskuren gräslök
Tillbehör
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?