Räkstuvning

Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Räkstuvning

En smarrig röra med hela räkor och dill som får en piffig accent av cayennepeppar. Du gör stuvningen direkt i pannan, med majsstärkelse och grädde, och serverar förslagsvis med en stabil ugnsomelett.

Räkstuvning

Ingredienser

4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 msk smör
1 msk majsstärkelse
3 dl vispgrädde
580 g räkor i lake
1 kruka dill
salt
peppar
cayennepeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Var ska jag hälla pannan och vad gör jag med resten av dillen?

    Per-elof

Näringsvärde per portion

Energi1620 KJ / 390 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Ägghalvor med räk- och oströra
    Betyg 4.4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räktoast med cream-cheese
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig laxgryta med räkor och dill
    Betyg 4.5 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig pasta med räkor och vitlök
    Betyg 4.2 av 5.430 personer har röstat
    Receptet har 65 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad