Krämig pasta med räkor och vitlök
Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.
Ingredienser
2 portioner
1 liten röd paprika
1/2 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron (rivet skal)
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
460 g räkor
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2607 KJ / 623 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater39 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakrik men det blir ganska stabbigt när man blandar såsen med pastan. Jag använde jätte räkor
Anders
2024-11-24Vi tycker det var supergott, kommer att lagas flera gånger 😋 Ingmari
Ingmari
2024-11-16Lite tråkig smak. Inte så fyllig. Kanske bättre med vanlig grädde..
Therése
2024-11-10