Krämig pasta med räkor och vitlök
Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Enkel att laga, med restaurangresultat 👍🏻
Jeanette
2024-02-03Mycket gott! Vi åt den med havreris istället för pasta. Hade inget vitt vin hemma och glömde att tillsätta vatten istället så såsen blev tjock och fin.
Angelica
2024-01-21Jag hade i 2 vitlöksklyftor och 1 tsk chiliflakes, blev mycket bra smak! 👍🏼
Jessica
2023-12-28