Krämig pasta med räkor och vitlök

224
21
Krämig pasta med räkor och vitlök

Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.

Krämig pasta med räkor och vitlök

Ingredienser

2 portioner
1 liten röd paprika
1/2 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron (rivet skal)
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
460 g handskalade räkor i lake
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

224

Kommentarer

Nina

2022-05-13

Helt ok god, men liksom inget ”speciellt” eller någon spännande smakupplevelse. Barnen tyckte om det och tog flera portioner. Lagade med gnocchi-pasta och blandade ihop såsen med pastan innan servering.

Victoria

2022-04-10

God, la till extra vitlök och bytte paprika mot färsk chili istället 🙏🏼 tror man kan minska lite på schalottenlök dock, känns lite för mycket

Imre

2022-03-27

Hur mycket vatten skall det vara till såsen?!? Det står inte i receptet! M v h Imre

Näringsvärde per portion

Energi 2607 KJ / 623 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 39 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden