Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nina
2022-05-13Helt ok god, men liksom inget ”speciellt” eller någon spännande smakupplevelse. Barnen tyckte om det och tog flera portioner. Lagade med gnocchi-pasta och blandade ihop såsen med pastan innan servering.
Victoria
2022-04-10God, la till extra vitlök och bytte paprika mot färsk chili istället 🙏🏼 tror man kan minska lite på schalottenlök dock, känns lite för mycket
Imre
2022-03-27Hur mycket vatten skall det vara till såsen?!? Det står inte i receptet! M v h Imre