Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt gott! Jag tog extra mkt vitlök, tillsatte även chiliflakes och umamikrydda
Åsa
2023-02-24Enkelt och gott. Hade även lite kokt broccoli till vid sidan om.
Auli
2023-02-18Supergott!
Hans-jörgen
2023-02-05