Krämig pasta med räkor och vitlök

3
0
Krämig pasta med räkor och vitlök

Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.

Skriv ut
Krämig pasta med räkor och vitlök

Ingredienser

2 portioner
1
liten röd paprika
1/2
vitlöksklyfta
1
schalottenlök
1 msk
olivolja
1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
matlagningsgrädde
1/2
citron (rivet skal)
1/2
kruka persilja
1 1/2 dl
riven parmesanost
-
salt
-
svartpeppar
460 g
handskalade räkor i lake
250 g
färsk pasta (gärna fettuccine)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2607 KJ / 623 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 39 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept