Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Laxröra med potatis

Denna lättlagade laxröra gör du enkelt genom att röra ihop smakrik rökt lax, potatis och krispig rödlök med din dressing av senap och vitvinsvinäger. Förvara kallt och klicka ner i baguetter med sallad och dill vid servering. Toppa med färsk frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lax och kokt potatis i tärningar och blanda med löken som strimlas.
  2. Blanda dressingen. OBS! droppa i matoljan och vispa tills såsen är slät och tjock.
  3. Blanda såsen med laxröran och låt stå kallt till serveringen. Garnera med salladsblad i botten på smörgåsen, dillkvistar och färsk frukt överst.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer bröd som passar vid respektive allergi.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 baguette (storlek efter smak)
  • 100 g rökt lax i bit
  • 2 kokta potatisar (gärna mandelpotatis)
  • 1 mild rödlök
Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk matolja
Garnering
  • salladsblad
  • dillkvistar
  • färsk frukt
Lägg till i inköpslistan