Räkröra i smördeg med caviar
I det här receptet bygger du frasiga hus av färdigköpt smördeg som du gräddar i ugnen. Fyll sedan med en krämig röra av handskalade räkor, rom och crème fraiche, dill, lök och citron. Toppa med rom.
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk smördeg
1 ägg
1 äggula
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1/2 kruka färsk dill
1/2 citron (2 tsk saft plus rivet skal till 4 port)
salt
peppar
80 g caviar
Garnering
dill
1 citron
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2070 KJ / 495 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater23.8 g
Protein21.6 g
Kommentarer
Vet inte för vilken gång i ordningen jag gör det här receptet! Mmmm!
Inger
2023-12-02Låter underbart, skall prova det efter nyår.
Lisbeth
2016-12-27Låter underbart skall prova det efter nyår
Lisbeth
2016-12-27