Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkröra i smördeg med caviar

I det här receptet bygger du frasiga hus av färdigköpt smördeg som du gräddar i ugnen. Fyll sedan med en krämig röra av handskalade räkor, rom och crème fraiche med lök och citron. Toppa med rom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på smördegsförpackningen.
  2. Rulla ut smördegen. Skär ut 8 rutor (för 4 port) ca 6x6 cm. Pensla hälften av rutorna med uppvispat ägg. Lägg på ytterligare en platta över de penslade och tryck ihop. Pensla ovansidan på de 4 (för 4 port) ”smördegshusen” med uppvispad äggula. Dra ränder i äggulan med en gaffel.
  3. Grädda dem mitt i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Låt räkorna rinna av ordentligt. Blanda dem med crème fraiche.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Garnering: Skär av "locken" på smördegshusen och fyll med räkröran. Garnera med caviar och dill. Lägg på "locken" och servera med citronklyftorna.

För alla

Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche med dill, havssalt och citron
  • 1 citron
  • 80 g caviar
Garnering
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2070 kJ / 495 kCal