Räkröra i smördeg med caviar

112
2
Räkröra i smördeg med caviar

I det här receptet bygger du frasiga hus av färdigköpt smördeg som du gräddar i ugnen. Fyll sedan med en krämig röra av handskalade räkor, rom och crème fraiche, dill, lök och citron. Toppa med rom.

Räkröra i smördeg med caviar

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk smördeg
1 ägg
1 äggula
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1/2 kruka färsk dill
1/2 citron (2 tsk saft plus rivet skal till 4 port)
salt
peppar
80 g caviar

Garnering

dill
1 citron

För alla

Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

112

Kommentarer

Lisbeth

2016-12-27

Låter underbart, skall prova det efter nyår.

Lisbeth

2016-12-27

Låter underbart skall prova det efter nyår

Näringsvärde per portion

Energi 2070 KJ / 495 kCal
Fett 34.8 g
Kolhydrater 23.8 g
Protein 21.6 g
Läs mer om näringsvärden