Hummertoast

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
2
Hummertoast

Elegant rätt med smaker direkt från havet! Denna hummertoast passar lika bra till nyårsfesten som till tidiga middagen. Med pilgrimsmusslor, sockerärter och ett fint vitt vin kan det inte bli mer än rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Hummertoast

Ingredienser

6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
150 g pilgrimsmusslor
1/2 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 msk vispgrädde
50 g kallt smör
salt
peppar
1 paket kavlad, färsk smördeg (à 275 g)
200 g frysta eller färska sockerärtor
1 tsk olivolja

Garnering

25 g löjrom
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Delade smördegen på mitten så att man fick ett frasigt lock. Annars supergott!

Björn

2020-01-01

Otroligt gott! jag hade dock pilgrimsmusslorna på sidan, lätt halstrade. Lagade allt samma dag och det gick bra.

Maria

2011-10-24

Testa liknande recept

Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga