Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hummertoast

Elegant rätt med smaker direkt från havet! Denna hummertoast passar lika bra till nyårsfesten som till tidiga middagen. Med pilgrimsmusslor, sockerärter och ett fint vitt vin kan det inte bli mer än rätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Dela och plocka köttet från humrarna (Så delar du en hummer). Skär köttet i grova bitar, behåll klorna hela. Skär ev pilgrimsmusslorna i mindre bitar. Ställ kallt.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och vin i en kastrull. Koka tills 1/3 av vätskan återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop i ca 2 minuter. Skär smöret i små tärningar. Vispa i omgångar ner smöret medan såsen småkokar. Salta och peppra. Ta av från värmen. Ställ kallt.
  4. Nyårsafton/festtillfället: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Skär av 1/3 av smördegen (frys in resten). Picka degen med en gaffel. Grädda i ugnen enligt förpackningens anvisning. Ta ut och låt svalna. Skär smördegen i 6 fyrkanter (för 6 port).
  6. Värm smörsåsen (Obs! Får inte koka). Lägg hummer och pilgrimsmusslor i såsen och värm försiktigt i ett par minuter.
  7. Spola hastigt av sockerärterna i hett vatten. Skär dem i mindre bitar och fräs snabbt i olivolja. Salta och peppra.
  8. Lägg smördegsrutorna på tallrikar. Lägg på sockerärterna och skalddjuren. Skeda över sås. Garnera med löjrom och dillkvistar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd färdiga glutenfria smördegsplattor.
Gör mjölkfri: uteslut smördegen och gör i stället toast av vitt mjölkfritt formbröd som steks i olja. Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
  • 150 g pilgrimsmusslor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g kallt smör
  • salt och peppar
  • 1 paket kavlad, färsk smördeg (à 275 g)
  • 200 g frysta eller färska sockerärtor
  • 1 tsk olivolja
Garnering
  • 25 g löjrom
  • dill
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer