Hummertoast

11
2
Hummertoast

Elegant rätt med smaker direkt från havet! Denna hummertoast passar lika bra till nyårsfesten som till tidiga middagen. Med pilgrimsmusslor, sockerärter och ett fint vitt vin kan det inte bli mer än rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Hummertoast

Ingredienser

6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
150 g pilgrimsmusslor
1/2 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 msk vispgrädde
50 g kallt smör
salt och peppar
1 paket kavlad, färsk smördeg (à 275 g)
200 g frysta eller färska sockerärtor
1 tsk olivolja

Garnering

25 g löjrom
dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd färdiga glutenfria smördegsplattor.
Gör mjölkfri: uteslut smördegen och gör i stället toast av vitt mjölkfritt formbröd som steks i olja. Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Björn

2020-01-01

Delade smördegen på mitten så att man fick ett frasigt lock. Annars supergott!

Maria

2011-10-24

Otroligt gott! jag hade dock pilgrimsmusslorna på sidan, lätt halstrade. Lagade allt samma dag och det gick bra.