Hummertoast
Elegant rätt med smaker direkt från havet! Denna hummertoast passar lika bra till nyårsfesten som till tidiga middagen. Med pilgrimsmusslor, sockerärter och ett fint vitt vin kan det inte bli mer än rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
6 portioner
3 humrar (à ca 300 g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
150 g pilgrimsmusslor
1/2 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 msk vispgrädde
50 g kallt smör
salt och peppar
1 paket kavlad, färsk smördeg (à 275 g)
200 g frysta eller färska sockerärtor
1 tsk olivolja
Garnering
25 g löjrom
dill
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd färdiga glutenfria smördegsplattor.
Gör mjölkfri: uteslut smördegen och gör i stället toast av vitt mjölkfritt formbröd som steks i olja. Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Delade smördegen på mitten så att man fick ett frasigt lock. Annars supergott!
Björn
2020-01-01Otroligt gott! jag hade dock pilgrimsmusslorna på sidan, lätt halstrade. Lagade allt samma dag och det gick bra.
Maria
2011-10-24