Räkpasta med zucchinipappardelle
![Räkpasta med zucchinipappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62800/cf_259/rakpasta_med_zucchinipappardelle_.jpg)
Snabblagad pastarätt med Medelhavsinspirerade smaker för tankarna till Italien. Räkor, paprika och citron är några av ingredienserna. Serveras en vardagskväll eller kanske till bjudning?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
![Räkpasta med zucchinipappardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62800/cf_259/rakpasta_med_zucchinipappardelle_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
4 portioner pasta , gärna pappardelle
1/2 citron
1 zucchini
500 g grillad paprika på burk
1 dl svarta oliver
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
För alla
Läs ingrediensförteckningen på pastan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1878 KJ / 446 kCal
Fett11 g
Salt2.8 g
Kolhydrater55 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer