Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkpasta med zucchinipappardelle

Snabblagad pastarätt med Medelhavsinspirerade smaker för tankarna till Italien. Räkor, paprika och citron är några av ingredienserna. Serveras en vardagskväll eller kanske till bjudning?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Pressa saften ur citronen.
  4. Skala långa remsor av zucchinin med en potatisskalare. Skär de grillade paprikorna i bitar. Blanda zucchiniremsorna med paprika, oliver, basilikablad och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Blanda grönsakerna med räkor, den nykokta pastan samt spenaten. Servera genast.

För alla

Läs ingrediensförteckningen på pastan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 4 portioner pasta , gärna pappardelle
  • 1/2 citron
  • 1 zucchini
  • 500 g grillad paprika på burk
  • 1 dl svarta oliver
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 514 kCal