Paprikapappardelle och räkor
Snabb och enkel rätt med färsk pasta. Den gräddiga paprikasåsen blandas ihop med krispig zucchini, paprika, basilika, och räkor. Resultatet blir en färggrann och läcker middag för både öga och gom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
4 port pasta, gärna pappardelle
500 g grillad paprika
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1 zucchini
1/2 kruka basilika
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 514 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater53.8 g
Protein30.2 g
Kommentarer