Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Paprikapappardelle och räkor

Snabb och enkel rätt med färsk pasta. Den gräddiga paprikasåsen blandas ihop med krispig zucchini, paprika, basilika, och räkor. Resultatet blir en färggrann och läcker middag för både öga och gom.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär paprikorna i bitar.
  4. Koka upp grädden och mixa den med hälften av paprikan till en slät sås. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Skala långa remsor av zucchinin med en potatisskalare.
  6. Grovhacka basilikan (spara lite till garnering) och blanda den med zucchiniremsornaoch resten av paprikan.
  7. Värm räkorna i paprikasåsen och blanda den med pastan och grönsakerna. Toppa med resten av basilikan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 port pasta, gärna pappardelle
  • 500 g grillad paprika
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 514 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer