Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkpaj med curry

Räkpaj med curry är en fräsch paj med räkor, curry och päron. Denna suveräna paj med en härlig räkfyllning passar utmärkt till buffébordet eftersom den serveras kall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Hacka samman de båda mjölsorterna, curry och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 diameter (för 4 port).
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
  4. Fyllning: Skala räkorna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och tärna päronen. Häll citronsaften över päronen genast så att de inte mörknar.
  5. Smaksätt matlagningsyoghurten med sambal oelek och salt. Vänd ner räkor, purjolök och päron. Fyll pajskalet med röran. Garnera med korianderblad.
  6. Servera pajen med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk curry
  • 100 g margarin (eller smör)
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 purjolök
  • 2 päron
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?