Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingsaté

Underbar kycklingsaté som kommer bli mycket uppskattad vid matbordet. Låt ditt kött ligga i den starka marinaden före du grillar det upplindat på pinnar och servera ihop med din handgjorda, krämiga jordnötssås och fräsch, blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman olja, saft av pressad apelsin, sambal oelek, soja och pressad vitlök till en marinad.
  2. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar på längden. Platta ut varje bit med handen. Skär sedan längs med, men inte helt ut. Vik ut och du får en lång strimla. Lägg köttet i ett fat. Häll på marinaden och låt marinera i kyl i ca 1 timme eller längre.
  3. Blöt träpinnar (av typen blompinnar). Trä och linda 1-2 köttstrimlor på varje. Grilla runt om i grillpanna.
  4. Jordnötssås: Blanda matlagningsyoghurt med pressad vitlök, salta jordnötter, råsocker och ev lite peppar.
  5. Servera kycklingspetten med en blandad sallad och jordnötssåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl saft av pressad apelsin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 kycklingfiléer
  • grillspett att trä kycklingen på
  • blandad sallad till servering
Jordnötssås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade salta jordnötter
  • 1 tsk råsocker
  • ev lite peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?