Kycklingsaté
Underbar kycklingsaté som kommer bli mycket uppskattad vid matbordet. Låt ditt kött ligga i den starka marinaden före du grillar det upplindat på pinnar och servera ihop med din handgjorda, krämiga jordnötssås och fräsch, blandad sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl olja
1/2 dl saft av pressad apelsin
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
4 kycklingfiléer
grillspett att trä kycklingen på
blandad sallad till servering
Jordnötssås
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackade salta jordnötter
1 tsk råsocker
ev lite peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och lätt att göra.
Maria
2022-05-13Smaskelismask! Och enkelt att göra var det också. Det kan inte bli bättre! Vi åt ris till. Det passade bra.
Camilla
2008-11-09