Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Apelsinyoghurt med chili och mynta

Apelsinyoghurt är god och lättlagad sås till grillat lamm eller annat kött. Chili och mynta ger fräsch hetta. Blanda apelsinskal och kryddkorna i matlagningsyoghurt – vips har du en krämig yoghurtsås! Gott till tabbouleh och grillade lammspett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta av skalet på apelsinen. Strimla myntabladen grovt.
  2. Blanda apelsinskal med mynta, sambal, honung och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Såsen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 1 kruka mynta
  • ca 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk honung
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • flingsalt
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info