Apelsinyoghurt med chili och mynta

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Apelsinyoghurt med chili och mynta

Apelsinyoghurt är god och lättlagad sås till grillat lamm eller annat kött. Chili och mynta ger fräsch hetta. Blanda apelsinskal och kryddkorna i matlagningsyoghurt – vips har du en krämig yoghurtsås! Gott till tabbouleh och grillade lammspett.

Apelsinyoghurt med chili och mynta

Ingredienser

4 portioner
1   apelsin
1   kruka mynta
ca 1 1/2 tsk  sambal oelek
2 tsk  honung
3 dl  matlagningsyoghurt
flingsalt
svartpeppar

För alla

Såsen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Red Hot Chorizo med jordgubbstabbouleh
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och timjancrème
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppeltzatziki
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad ananas med kokoshonung
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivtzatziki
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinmarinerade morötter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga