Vegetariskt "ostron"

7
1
Vegetariskt "ostron"

Servera ett vegetariskt alternativ till ostron! Denna gröna variant på ostron är en frisk sallad med gurka, selleri och citronjuice som toppas med tångkaviar och slurpas från tomma ostronskal eller serveringsskedar för den rätta ostron-känslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Vegetariskt "ostron"

Ingredienser

4-6 portioner
1 dl fint tärnad gurka
1 dl fint tärnad stjälkselleri
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk olivolja
salt
peppar
chiliflakes
1 burk tångcaviar (à 75 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Bo arne

2020-12-27

Smakar inte som ostron och påminner inte alls om ostron varken i smak eller konsistens. Kalla det istället selleri- och gurksallad! vilket det ju faktiskt är.