Räkor och bambuskott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor och bambuskott

Räkor med bambuskott är en fräsch och lätt rätt. Vattenkastanjer, purjolök och bambuskott får dra till sig smaken från vitlöken innan du tillsätter riset. Rätten blir fullständig när du tillsätter räkor och toppar med sötsur sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt bambuskott och vattenkastanjer rinna av. Ansa purjolöken och skär den snett över i strimlor. Fräs detta i oljan.
  2. Pressa ner vitlöksklyftan. Rör ner riset och blanda väl. Krydda med salt.
  3. Blanda ner räkorna precis före servering. Servera med Sötsur sås. Den finns att köpa färdig, om du inte vill prova att laga din egen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk bambuskott (à 225 g)
  • 1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja, gärna sesamolja att fräsa i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port kokt, kallt ris
  • 1 tsk salt
  • 400 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan