Räkor och bambuskott

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Räkor och bambuskott

Räkor med bambuskott är en fräsch och lätt rätt. Vattenkastanjer, purjolök och bambuskott får dra till sig smaken från vitlöken innan du tillsätter riset. Rätten blir fullständig när du tillsätter räkor och toppar med sötsur sås.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Räkor och bambuskott

Ingredienser

4 portioner
1   burk bambuskott (à 225 g)
1   burk vattenkastanjer (à 225 g)
1/2   purjolök
1 msk  olja, gärna sesamolja att fräsa i
1   vitlöksklyfta
4   port kokt, kallt ris
1 tsk  salt
400 g  skalade räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Håller med! Verkligen lättlagat o gott, hade dock inga bambuskott, tog vitkål istället o det blev kanon.

Andrea

2006-09-29

gott och lättlagat!

Frida

2003-05-26

Testa liknande recept

Grön riswok
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd curry med räkor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffwok med bambuskott i ostronsås
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous från Västkusten
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok på fläskfärs och glasnudlar
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga