Falukorvswok med vattenkastanjer
Färgsprakande är denna asieninspirerade falukorvswok med vattenkastanjer. Woken hettas upp med sambal oelek och ingefära och får en härlig krispighet från vattenkastanjerna. En lättlagad och spännande lunch eller middagsrätt som serveras med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g falukorv
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
2 röda paprikor
1 purjolök
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3163 KJ / 757 kCal
Fett39.5 g
Kolhydrater78.7 g
Protein24.1 g
Kommentar
Extremt gott, men väldigt stora portioner - blev ganska trångt i woken.
Sebastian
2024-01-20