Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorvswok med vattenkastanjer

Färgsprakande är denna asieninspirerade falukorvswok med vattenkastanjer. Woken hettas upp med sambal oelek och ingefära och får en härlig krispighet från vattenkastanjerna. En lättlagad och spännande lunch eller middagsrätt som serveras med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset eller grynen efter anvisningen på förpackningen.
  2. Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från vattenkastanjerna och dela dem i halvor. Dela, kärna ur och skiva paprikorna, ansa och skiva purjolöken.
  3. Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal och vinäger. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera korven med ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 600 g falukorv
  • 1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 msk honung
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3163 kJ / 757 kCal