Falukorvswok med vattenkastanjer

Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
1
Falukorvswok med vattenkastanjer

Färgsprakande är denna asieninspirerade falukorvswok med vattenkastanjer. Woken hettas upp med sambal oelek och ingefära och får en härlig krispighet från vattenkastanjerna. En lättlagad och spännande lunch eller middagsrätt som serveras med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Falukorvswok med vattenkastanjer

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
600 g  falukorv
1   burk vattenkastanjer (à 225 g)
2   röda paprikor
1   purjolök
1 msk  olja
2 tsk  malen ingefära
3 msk  honung
2 tsk  sambal oelek
2 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat

Kommentar

Extremt gott, men väldigt stora portioner - blev ganska trångt i woken.

Sebastian

2024-01-20

Näringsvärde per portion

Energi3163 KJ / 757 kCal
Fett39.5 g
Kolhydrater78.7 g
Protein24.1 g

Testa liknande recept

Falukorvswok med bambuskott
Betyg 2.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad falukorv
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvstroganoff med kidneybönor och ris
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Faluwok
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok med falukorv och broccoli
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga