Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Stekt vardagsris med skinka och räkor

En supersnabb måltid finner du i detta stekta vardagsris med skinka och räkor. Sväng ihop alla ingredienser eftersom i stekpannan, innan du avslutar med de skalade räkorna och toppar med lite purjolöksringar. Gott och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt.
  2. Skala och skär moroten i små tärningar. Ansa och strimla purjon fint, spara lite till garnering. Tärna skinkan.
  3. Värm hälften av oljan i en stekpanna. Häll i äggsmeten och låt steka under omrörning, ca 1/2 minut. Tag upp äggröran ur pannan.
  4. Värm resten av oljan i stekpannan. Fräs morot och purjolök ca 3 minuter.
  5. Tillsätt skinkan och ris, fräs ytterligare 2 minuter.
  6. Tillsätt äggröran, räkorna och smaka av med salt. Garnera med purjolöksringar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 ägg
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 200 g rökt skinka
  • 4 msk olja
  • 4 dl kokt, avsvalnat jasminris (4 dl kokt ris motsvarar ca 1 1/2 dl okokt)
  • 150 g skalade räkor
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan