Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Räkor med sparrissallad och avokado

Frisk, fräsch och snabblagad sallad med räkor, citron, pepparrot, sparris, avokado och körsbärstomater. En lätt och makalöst god sallad som passar perfekt att servera till sommarlunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda räkor med finrivet skal av citron, olivolja, pepparrot och grovskuren dill.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Dela den på längden.
  3. Dela och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Dela cocktailtomaterna. Skölj och skiva rädisorna.
  4. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g skalade räkor eller räkor med skal (300 g skalade motsvarar ca 800 g räkor med skal)
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven pepparrot
  • 6 dillkvistar
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 avokador
  • 1/2 ask körsbärstomater (à ca 125 g)
  • 6 rädisor
  • ca 50 g mangoldskott eller ruccolasallad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1510 kJ / 360 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB