Räkor med sparrissallad och avokado
Frisk, fräsch och snabblagad sallad med räkor, citron, pepparrot, sparris, avokado och körsbärstomater. En lätt och makalöst god sallad som passar perfekt att servera till sommarlunch.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
300 g skalade räkor eller räkor med skal (300 g skalade motsvarar ca 800 g räkor med skal)
1/2 citron
2 msk olivolja
2 msk riven pepparrot
6 dillkvistar
8 gröna sparrisar
2 avokador
1/2 ask körsbärstomater (à ca 125 g)
6 rädisor
ca 50 g mangoldskott eller ruccolasallad
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 360 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Så jäkla gott 👍
Birgitta
2020-02-19Glöm inte att blanda i citronsaft.
Johanna
2009-01-30jättegott
Ninita
2006-05-14