Räkor med sockerärter och salsa verde
![Räkor med sockerärter och salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16981/cf_259/rakor_med_sockerarter_och_salsa_verde.jpg)
Räkor med sockerärter och salsa verde är en snabblagad bufférätt. Den kokta sellerin och bönorna får svalna medan du mixar salsa av bland annat rucola, vitlök och olivolja. Servera bönorna och sellerin med räkor, salsa samt salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
![Räkor med sockerärter och salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16981/cf_259/rakor_med_sockerarter_och_salsa_verde.jpg)
Ingredienser
10 portioner
2 selleristjälkar
500 g bönor (t ex sockerärter, haricots verts, brytbönor)
50 g rucola
1 kruka basilika
2 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
100 g späda salladsblad
600 g skalade räkor (600 g motsvarar ca 1 1/2 kg oskalade)
För alla
Fri gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi974 KJ / 233 kCal
Kommentarer