Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor med sockerärter och salsa verde

Räkor med sockerärter och salsa verde är en snabblagad bufférätt. Den kokta sellerin och bönorna får svalna medan du mixar salsa av bland annat rucola, vitlök och olivolja. Servera bönorna och sellerin med räkor, salsa samt salladsblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva sellerin så tunt som möjligt. Lägg i kallt vatten.
  2. Ansa bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Kyl bönorna i iskallt vatten.
  3. Mixa rucola, basilikablad, dijonsenap, kapris, vitlök och olivolja. Tillsätt vatten och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vid serveringen: Låt bönor och selleri rinna av. Blanda med salladsblad, räkor och salsan.

För alla

Fri gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 selleristjälkar
  • 500 g bönor (t ex sockerärter, haricots verts, brytbönor)
  • 50 g ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 100 g späda salladsblad
  • 600 g skalade räkor (600 g motsvarar ca 1 1/2 kg oskalade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 974 kJ / 233 kCal
Läs mer om näringsvärden