Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
![Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251584/cf_259/kabsa_-_lamm_och_ris_med_kryddor_fran_mellanostern.jpg)
Mustig gryta med lamm som har sitt ursprung från Mellanöstern. Det finns många olika sorters kabsa, här kryddar vi grytan med kanelstänger, ingefära, kardemumma och saffran. Riset kokas på toppen i samma gryta som köttet för extra god smak.
![Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251584/cf_259/kabsa_-_lamm_och_ris_med_kryddor_fran_mellanostern.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
1 loomi, torkad lime
2 msk färsk, riven ingefära
ca 800 g benfri lammstek
salt och svartpeppar
2 msk sju kryddor (seven spice)
3 msk smör
1 1/2 l köttbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 kanelstänger
2 lagerblad
6 kardemummakapslar
2 förp saffran (à 0,5 g)
3 dl basmatiris
Tillbehör
2 rödlökar
1 dl blandade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter och mandel
3 msk smör
1 dl gula russin
2 dl yoghurt (gärna turkisk)
För alla:
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria alternativ till smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör och yoghurt mot mjölkproteinfria alternativ.
Näringsvärdet är beräknat per portion, utan tillbehör.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria alternativ till smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör och yoghurt mot mjölkproteinfria alternativ.
Näringsvärdet är beräknat per portion, utan tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt2.35 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g
Kommentarer