Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räknudlar

Ett snabbt, lättlagat och utsökt recept på räknudlar för den som gillar hemlagat asiatiskt, men har ont om tid. Koka räknudlarna, fräs räkorna med finstrimlad ingefära och smaksätt med pressad lime. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp 6 dl vatten i en vid kastrull (för 2 port). Tillsätt de båda nudelpaketen (utom kryddpåsarna). Rör om så att nudlarna blir jämnkokta. Efter drygt 2 minuter är det dags att strö ner kryddpåsarna. Vänd runt, dra från värmen och lägg på lock.
  2. Skala räkorna, skala och finstrimla ingefäran. Fräs räkorna hastigt i het olja. Tillsätt ingefäran efter ca 1 minut. Häll över nudlarna med ev vätska som är kvar (det ska inte vara speciellt mycket). Vänd runt och blanda. Servera gärna med lite finstrimlat limeskal och pressad limesaft.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 pkt räknudlar
  • 500 g stora räkor med skal
  • 1 bit färsk ingefära
  • olja till stekning
  • ev 1 lime
Lägg till i inköpslistan