Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp
Här toppas blomkålspuré med en sallad på sojapicklad svamp, glasört, morot och räkor. Servera gärna tillsammans med ett glas mousserande. En tjusig förrätt rätt och slätt.
Ingredienser
8 portioner
Sojapicklad svamp
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
300 g svamp (shiitake, kastanjechampinjon, champinjoner)
1 rödlök
Blomkålspuré
ca 400 g blomkål
2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
ca 1 tsk sesamolja
1 morot
3 msk sesamfrö
100 g glasört
ca 50 räkor
ca 1/2 dl lag från den picklade svampen
3 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi526 KJ / 126 kCal
Fett8.4 g
Salt1.22 g
Kolhydrater5.8 g
Protein5.3 g
Kommentarer