Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

3
0
Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

Här toppas blomkålspuré med en sallad på sojapicklad svamp, glasört, morot och räkor. Servera gärna tillsammans med ett glas mousserande. En tjusig förrätt rätt och slätt.

Skriv ut
Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

Ingredienser

8 portioner

Sojapicklad svamp

1 dl
japansk soja
4 msk
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 cm
färsk ingefära i tunna skivor
2 dl
vatten
300 g
svamp (shiitake, kastanjechampinjon, champinjoner)
1
rödlök

Blomkålspuré

ca 400 g
blomkål
2 msk
crème fraiche
-
salt och svartpeppar
ca 1 tsk
sesamolja
1
morot
3 msk
sesamfrö
100 g
glasört
ca 50
räkor
ca 1/2 dl
lag från den picklade svampen
3 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfritt alternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 526 KJ / 126 kCal
Fett 8.4 g
Salt 1.22 g
Kolhydrater 5.8 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept