Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mango- och apelsinsallad

Det här är en frisk och kryddstark fruktblandning. Mango och apelsinsallad är en fräsch och pepprig sallad med chilifrukt. Servera gärna i vackra glas. Passar utmärkt som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt mangon tina. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Dela varje apelsinklyfta en gång.
  2. Ta bort det vita och kärnorna i chilin och finhacka den. Blanda mango, apelsin, chili, socker, salt och en nypa svartpeppar i en bunke. Fördela i glas.
  3. Ställ kallt tills det är dags att äta. (Det är enklast att förvara hela satsen i bunken och fördela det i glasen när gästerna kommer).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g fryst mango i tärningar (250 g motsvarar 1 paket)
  • 2 apelsiner
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 70 kJ / 40 kCal
Läs mer om näringsvärden