Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Räkceviche

Ceviche serverad i cocktailglas känns lite lyxigt och är en festlig förrätt som är lätt att göra. Rätten kommer ursprungligen från Peru och får sin speciella smak av chili och koriander. Limedressingen gör att den tärnade avokadon behåller sin gröna färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av väl.
  2. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet, tärna det och tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda allt i en skål.
  3. Hacka koriandern. Blanda den med olivoljan och smaksätt med saften från halva limen (för 4 port). Vänd ner dressingen och räkorna i grönsakerna. Smaka ev. av med salt.
  4. Skär resten av limen i klyftor och servera till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk handskalade stora räkor i lake (à 460 g)
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • 1 röd peppar
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
  • salt
  • 1/2 kruksallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 710 kJ / 168 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer