Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mickes mojo rojo sås

Smakrik sås baserad på tomat, som ges smak av kajennpeppar, vitlök, och spiskummin bland annat. Het Mojo rojo-sås är vanligt till spanska köttbullar, albondigas, men passar även fint till andra varianter av köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna brödet och lägg det i en bunke. Häll över vinägern. Låt stå ca 5 minuter tills brödet dragit åt sig vinägern.
  2. Skala vitlöken. Skär vitlök, tomater och paprika i mindre bitar. Mixa detta och bröd slätt i matberedare eller med stavmixer. Krydda med spiskummin,
    kajennpeppar och salt.
  3. Häll i oljan droppvis under fortsatt mixning tills det blivit en tjock sås. Servera gärna till köttbullar.

För alla

Gör glutenfri: välj gluten fritt specialbröd
Gör laktosfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 400 g röda tomater
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g grillad paprika i olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan