Räk- och löktartar

Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
0
Räk- och löktartar

Något att äta till din öl? Då kanske dessa mumsiga räk- och löktartar skulle vara något. Det går supersnabbt att svänga ihop den krämiga och goda röran som du sedan bara formar fint på mörkt bröd. Dekorera med limeklyftor och servera direkt.

Räk- och löktartar

Ingredienser

4 portioner
500 g  räkor med skal
1 - 1 1/2   mildlökar
1/2 dl  lätt crème fraiche
2 msk  hackad dill
1 - 1 1/2 msk  färskriven pepparrot
2 krm  salt
4   skivor mörkt bröd t ex kavring

Garnering

limeklyftor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera tartaren som förrätt med ett glas öl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi920 KJ / 220 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Crème fraichesås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparrotsfisk
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt renstek med pepparrotsgrädde
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana
Betyg 3.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga