Räk- och löktartar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Räk- och löktartar

Något att äta till din öl? Då kanske dessa mumsiga räk- och löktartar skulle vara något. Det går supersnabbt att svänga ihop den krämiga och goda röran som du sedan bara formar fint på mörkt bröd. Dekorera med limeklyftor och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka räkorna. Skala och finhacka mildlöken. Smaksätt créme fraiche med dill, pepparrot och salt. Blanda i lök- och räkhack.
  2. Skär bort kanterna från brödet. Forma hacket till en rund tartar på brödskivorna. Garnera med tunna klyftor av lime.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Servera tartaren som förrätt med ett glas öl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 1 1/2 mildlökar
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 1/2 msk färskriven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 4 skivor mörkt bröd t ex kavring
Garnering
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden