Räk- och löktartar

10
0
Räk- och löktartar

Något att äta till din öl? Då kanske dessa mumsiga räk- och löktartar skulle vara något. Det går supersnabbt att svänga ihop den krämiga och goda röran som du sedan bara formar fint på mörkt bröd. Dekorera med limeklyftor och servera direkt.

Räk- och löktartar

Ingredienser

4 portioner
500 g räkor med skal
1 - 1 1/2 mildlökar
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad dill
1 - 1 1/2 msk färskriven pepparrot
2 krm salt
4 skivor mörkt bröd t ex kavring

Garnering

limeklyftor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera tartaren som förrätt med ett glas öl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 920 KJ / 220 kCal
Fett 4.5 g
Läs mer om näringsvärden