Räk- och laxtårta

Denna laxtårta med rökt lax är verkligen en given succé till bjudningar och festliga tillfällen. Tårtans botten är läcker kavring och i den krämiga fyllningen gömmer sig räkor, dill, hummerfond och crème fraiche. Tårtan garneras med rökt lax, dillvippor och citronklyftor.

Ingredienser
8 portioner
200 g kavring
75 g smör eller margarin
3 gelatinblad
400 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1/2 finhackad rödlök
2 msk hackad dill
1/2 citron (2 msk juice för 8 port)
1 msk hummerfond
1 krm vitpeppar
Garnering
ca 8 skivor rökt lax
citronklyftor
dill
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Räknat per bit för 8 port.
Energi1534 KJ / 365 kCal
Fett24 g
Salt3.5 g
Kolhydrater15 g
Protein22 g
Kommentarer
Har gjort denna i många år, uppskattad och supergod.
Catharina
2024-03-27Öka smöret i kavringbottnen. Garnera också med räkor, citron, kaviar och gurka så det blir lite mer färg. Har gjort denna tårta många ggr och den är verkligen uppskattad.
Boris gunnar
2022-04-04Absolut ingen succe! Receptet borde tas bort per omgående!Kavringsbotten på tok för lös! Öka mängden smör., så blir den fastare.Räkfyllningen blir intetsägande vad sägs om en nypa chiliflakes? Jag kompletterade med ägg, caviar och citron. ICA får en svag tvåa (av fem möjliga).
Bo
2021-12-31