Räk- och laxtårta

Betyg 3.2 av 5.101 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Räk- och laxtårta

Denna laxtårta med rökt lax är verkligen en given succé till bjudningar och festliga tillfällen. Tårtans botten är läcker kavring och i den krämiga fyllningen gömmer sig räkor, dill, hummerfond och crème fraiche. Tårtan garneras med rökt lax, dillvippor och citronklyftor.

Ett tårtfat på fot med räk- och laxtårta toppad med skivad lax, citronklyftor och dillvippor.

Ingredienser

8 portioner
200 g kavring
75 g smör eller margarin
3 gelatinblad
400 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1/2 finhackad rödlök
2 msk hackad dill
1/2 citron (2 msk juice för 8 port)
1 msk hummerfond
1 krm vitpeppar

Garnering

ca 8 skivor rökt lax
citronklyftor
dill

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Har gjort denna i många år, uppskattad och supergod.

    Catharina

  • Öka smöret i kavringbottnen. Garnera också med räkor, citron, kaviar och gurka så det blir lite mer färg. Har gjort denna tårta många ggr och den är verkligen uppskattad.

    Boris gunnar

  • Absolut ingen succe! Receptet borde tas bort per omgående!Kavringsbotten på tok för lös! Öka mängden smör., så blir den fastare.Räkfyllningen blir intetsägande vad sägs om en nypa chiliflakes? Jag kompletterade med ägg, caviar och citron. ICA får en svag tvåa (av fem möjliga).

    Bo

  • Så god!

    Viktoria

  • Så god, fått så mkt beröm för den. Görs både till Påsk o midsommar

    Eva

  • 400 g till 2 dl creme fraîches funkade ju inte alls och blev inte så som bilden visar! Fick dubbla créme fraîches. God men missvisande bild gentemot verkligheten.

    Fredrik

  • Hur länge kan den stå i kylen? Är det okej att göra den dagen innan man skall avnjuta den? Eller riskerar bottnen att bli dålig i kylen?

    Linus

    Hej Linus! Det går bra att göra denna dagen innan. Den håller sig 2-3 dagar i kylen. Men som alltid är renlighet viktigt för hållbarheten. Och även om den åker in och ut mellan kyl och buffébord. Så dofta och smaka innan servering. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Menar ni 400 g skalade räkor, alltså att vikten efter att skalet avlägsnats ska vara 400 g? Låter mycket.

    Ulrika

    Hej Ulrika! Ja det stämmer 400 g skalade räkor. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Borde man inte ha lax istället för räkor då den heter laxtårta. Borde heta räktårta garnerad med lax

    Ana

  • Jättegod! Går den att frysa?

    Marie

    Hej Marie! Vi skulle inte göra det pga att den innehåller både gelatin och crème fraiche. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Räknat per bit för 8 port.
Energi1534 KJ / 365 kCal
Fett24 g
Salt3.5 g
Kolhydrater15 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Matjessilltårta (lättare variant)
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerade skaldjur på toast
    Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtårta med ärtkräm
    Betyg 3.2 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rund med sälta, smörgåstårta
    Betyg 3 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skagentårta
    Betyg 3.6 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad