Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Betyg 3.7 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Ingredienser

30-40 dumplings

Dumplingsdeg

13 dl vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl vatten
1 ägg

Dippsås

2 dl kinesisk soja
1 dl farinsocker
1/2 kanelstång
1 tsk fänkålsfrön
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm färsk skivad ingefära

Fyllning

2 salladslökar
1 morot
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
200 g fläskfärs
2 msk finriven färsk ingefära
2 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2 citron
1 msk kinesisk soja
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
rapsolja (till stekning)

Gör så här

00:05:00
02:00:00
00:15:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).
Energi633 KJ / 151 kCal
Fett3 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rödvinsbräserad fläskkarré
    Betyg 2.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ångkokta dumplings
    Betyg 2.8 av 5.291 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Roujiamo - kinesisk hamburgare
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad