Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Quesadillas med fetaost och ruccola

Quesadilla, varma tortillabröd fyllda med ost rostar du snabbt och smidigt i stekpannan. Fyllningen är lätt att variera. Här fyller du tortillabröden med saltstänkt fetaost och kryddig ruccola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula fetaosten i crème fraichen och rör ihop. Smaksätt med svartpeppar. Fördela ostkrämen och rucolan på hälften av tortillabröden. Lägg på resten av tortillabröden som ”lock”.
  2. Stek bröden i olivoljan på medelvärme, ca 1 minut på varje sida.
  3. Till servering: Servera quesadillan med oliver och paprika.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu och byt crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre)

.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • svartpeppar
  • 65 g ruccola
  • 8 små tortillabröd
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • oliver
  • paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2831 kJ / 677 kCal