Tacos med kryddstekt lax och salsa "tricolore" | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tacos med kryddstekt lax och salsa "tricolore"

Tacos med lax och salsa är en förstklassig favorit. Den kryddstekta laxen kombinerar bra med salsan på avokado, tomat och majs och de krispiga tacoskalen blir pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är av sett för  4 portioner.

  1. Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, kajennpeppar, 1 tsk salt och 1 tsk peppar i en bunke. Skär laxen i 1 1/2 cm stora bitar. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla bitar blir täckta. Ställ åt sidan.
  2. Skala och skär rättikan i fina strimlor, eller riv den grovt på rivjärn. Lägg rättikan i en skål med kallt vatten. Låt stå och krispa till sig i kylen fram till servering.
  3. Salsa tricolore: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär avokado och tomater i små tärningar och blanda med citronjuicen i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner koriandern i salsan.
  4. Stek fisken i 1 msk olja ca 3 minuter i en stekpanna, den ska bli genomstekt. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Ta fram rättikan och häll av vattnet.
  5. Till servering: Fyll tacotubsen med den kryddstekta laxen, salsan och övriga tillbehör.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gör en stor sats av tacokryddan till laxen. Passar lika bra till köttfärs! Beräkna 1–2 msk kryddblandning till 400–500 g färs. För hetare tacos kan chilipulver bytas mot chilipeppar, gärna ancho style. Dosera med koriander efter tycke och smak. Barnknepet! Lägg ingredienserna till salsan i separata skålar. Pressa över lite citronjuice på avokadon, så behåller den sin fina färg längre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g laxfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 bit rättika (à ca 150 g)
  • 1 paket taco tubs
  • neutral olja
  • salt och svartpeppar
Salsa tricolore
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 burk majs (à ca 300 g)
  • 1 kruka grovhackad koriander
Till servering
  • 1 finhackad rödlök
  • 1/2 huvud strimlad salladskål
  • 1 1/2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info