Tacos med kryddstekt lax och salsa "tricolore"

Tacos med lax och salsa är en förstklassig favorit. Den kryddstekta laxen kombinerar bra med salsan på avokado, tomat och majs och de krispiga tacoskalen blir pricken över i.

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g laxfilé
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1 bit rättika (à ca 150 g)
1 paket taco tubs
neutral olja
salt och svartpeppar
Salsa tricolore
2 avokado
2 tomater
1 msk färskpressad citronjuice
1 burk majs (à ca 300 g)
1 kruka grovhackad koriander
Till servering
1 finhackad rödlök
1/2 huvud strimlad salladskål
1 1/2 dl crème fraiche
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Receptet är av sett för 4 portioner.
Tips
Gör en stor sats av tacokryddan till laxen. Passar lika bra till köttfärs! Beräkna 1–2 msk kryddblandning till 400–500 g färs.
För hetare tacos kan chilipulver bytas mot chilipeppar, gärna ancho style. Dosera med koriander efter tycke och smak.
Barnknepet!
Lägg ingredienserna till salsan i separata skålar. Pressa över lite citronjuice på avokadon, så behåller den sin fina färg längre.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott det här lagar vi snart igen
Lena
2017-02-16