Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Kålrabbi är en doldis i kålfamiljen som är värd mycket mer uppmärksamhet. Tunt hyvlad och sedan marinerad i en dressing med lime så får du snabbt en krispig sallad. Det tar bara några minuter. Kålrabbin har en lite pepprig smak så lite olja och något syrligt som lime matchar smaken fint.

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g kålrabbi
1/2 dl skållad mandel
1/2 dl torkade tranbär
1/2 kruka dill
saften av 1/2 lime
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • mycket god fräsch sallad.

    Marie-louise

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 171 kCal
Fett11 g
Salt1.8 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kålrabbisallad
    Betyg 2.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklad kålrabbi med rädisa
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrabbisallad med äpple och getost
    Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön bowl med tofu och cashewdressing
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Energikakor med tranbär och apelsin
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad