Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Betyg 3.1 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Asieninspirerad sallad med brysselkål, rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.

Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Ingredienser

4 portioner
250 g brysselkål
3 salladslökar
150 g rättika
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 msk sesamfrö
1 kruka koriander

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket fräscht och trevligt sätt att äta brysselkål på. Testade både med och utan sesamfrön, bättre utan. Bra att preppa i förväg för den blir bara bättre när den får stå och dra.

    Ulrika

  • Låter väldigt gott. Ska testa!

    Elisabeth

Näringsvärde per portion

Energi570 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Inlagd rättika
    Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Japansk rättiksallad
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerade grönsaker
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad