Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Marinerad blomkål

(20)
15 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lyxa till blomkålen genom att marinera den med härliga aromer från bland annat dijonsenap och vinäger. Marinerad blomkål blir ett intressant och smaskigt tillbehör till köttet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • blomkål (lättkokta buketter)
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1/4 dl vatten
  • 1/4 dl vinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 tsk ljus dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lättkokta blomkålsbuketter i en skål.
  2. Marinad: blanda olivolja, vatten, vinäger, salt, svartpeppar och dijonsenap och slå över.