Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Tunt råhyvlad blomkål är vackert på tallriken och så ser man tydligt hur fint varje blomkålsbukett förgrenas. Enklast är att hyvla med en mandolin annars får man försöka skiva tunt med en vass kniv. Mjukkokta ägg och en krämig smetana med dijonsenap passar bra till den här citrondressade blomkålen.

Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
ca 400 g blomkål
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 kruka gräslök
2 dl smetana
1 msk dijonsenap

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Senapsmarinerad blomkål
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad blomkål
    Betyg 2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Coleslaw på blomkål
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärt- och blomkålscrème
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad