Ragu bolognese med gremolatapasta

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Ragu bolognese med gremolatapasta

Ragu bolognese med gremolatapasta är en smakrik köttfärs- och baconsås som du serverar med en ört- och vitlökspasta. En läcker och otroligt god variant på klassisk pasta bolognese som går hem hos de flesta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Ragu bolognese med gremolatapasta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
ca 150 g  rotselleri
2   morötter
1/2   paket bacon (à 140 g)
1/2 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
500 g  nötfärs
500 g  krossade tomater
1 tsk  strösocker
2 tsk  torkad timjan
2 dl  vatten
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Gremolatapasta

350 g  pasta (t ex bucatini)
1   vitlöksklyfta
finrivet skal av 1   citron
1 msk  citronjuice
1 msk  olivolja
1/2   kruka hackad persilja
1/2 krm  salt

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Gör så här

Tips

Baconet kan även knaperstekas och strösslas över pastan vid servering. Låt det då rinna av på hushållspapper först. Barnknepet: Servera gremolatan separat och skär morötterna i stavar som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Behövs mera sting i ragun. Byt ut vattnet mot rödviv och krydda med svartpeppar.

Jan

2021-09-17

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater71 g
Protein39.5 g

Testa liknande recept

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsplättar med Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skomakarlåda om hösten
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smält märgpipa
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bolognese med bacon och rotfrukter
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärslimpa i ugn
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga