Ragu bolognese med gremolatapasta
Ragu bolognese med gremolatapasta är en smakrik köttfärs- och baconsås som du serverar med en ört- och vitlökspasta. En läcker och otroligt god variant på klassisk pasta bolognese som går hem hos de flesta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 150 g rotselleri
2 morötter
1/2 paket bacon (à 140 g)
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gremolatapasta
350 g pasta (t ex bucatini)
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
1 msk citronjuice
1 msk olivolja
1/2 kruka hackad persilja
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater71 g
Protein39.5 g
Kommentar
Behövs mera sting i ragun. Byt ut vattnet mot rödviv och krydda med svartpeppar.
Jan
2021-09-17