Ragu bolognese med gremolatapasta

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Ragu bolognese med gremolatapasta

Ragu bolognese med gremolatapasta är en smakrik köttfärs- och baconsås som du serverar med en ört- och vitlökspasta. En läcker och otroligt god variant på klassisk pasta bolognese som går hem hos de flesta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Ragu bolognese med gremolatapasta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
ca 150 g  rotselleri
2   morötter
1/2   paket bacon (à 140 g)
1/2 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
500 g  nötfärs
500 g  krossade tomater
1 tsk  strösocker
2 tsk  torkad timjan
2 dl  vatten
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Gremolatapasta

350 g  pasta (t ex bucatini)
1   vitlöksklyfta
finrivet skal av 1   citron
1 msk  citronjuice
1 msk  olivolja
1/2   kruka hackad persilja
1/2 krm  salt

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Gör så här

Tips

Baconet kan även knaperstekas och strösslas över pastan vid servering. Låt det då rinna av på hushållspapper först. Barnknepet: Servera gremolatan separat och skär morötterna i stavar som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Behövs mera sting i ragun. Byt ut vattnet mot rödviv och krydda med svartpeppar.

Jan

2021-09-17

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater71 g
Protein39.5 g

Testa liknande recept

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsplättar med Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skomakarlåda om hösten
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bolognese med bacon och rotfrukter
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smält märgpipa
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärslimpa i ugn
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga