Ragu bolognese med gremolatapasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ragu bolognese med gremolatapasta

Ragu bolognese med gremolatapasta är en smakrik köttfärs- och baconsås som du serverar med en ört- och vitlökspasta. En läcker och otroligt god variant på klassisk pasta bolognese som går hem hos de flesta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skala rotselleri och morot och skär i 1/2 cm stora tärningar eller riv grovt på rivjärn. Skär baconet i tärningar.
  2. Stek lök och bacon i oljan ca 2 minuter i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré och färs. Stek ytterligare ca 5 minuter under omrörning.
  3. Blanda i rotselleri, morot, krossade tomater, socker, timjan och vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter. Gör resten under tiden.
  4. Gremolatapasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Finriv skalet av citronen och pressa ut juice. Rör samman vitlök, citronskal, citronjuice, olja och persilja. Krydda med salt. Häll av pastan och blanda med gremolatan.
  5. Servera köttfärssåsen med gremolatapastan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

 

Tips

Baconet kan även knaperstekas och strösslas över pastan vid servering. Låt det då rinna av på hushållspapper först. Barnknepet: Servera gremolatan separat och skär morötterna i stavar som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 150 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Gremolatapasta
  • 350 g pasta (t ex bucatini)
  • 1 vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 645 kCal