Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

American blueberry pancakes, blåbärspannkakor

Är söndagsfrukosten komplett utan amerikanska blåbärspannkakor? Tveksamt va! Här är i alla fall ett smarrigt recept på läckra pannkakor som serveras med färskost, lönnsirap och färska blåbär. Helgen är räddad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt det svalna ordentligt.
  2. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Gör ett hål i mitten. Tillsätt mjölk, ägg och smält smör och vispa till en slät tjock smet.
  3. Värm lite av oljan i en stor teflonpanna. Ta en stor matsked av smeten i pannan för varje pannkaka. Stek i ca 3 minuter på medelvärme tills små bubblor bildas på ytan av pannkakorna. Vänd sedan sida och stek i ytterligare 2-3 minuter tills pannkakorna blir gyllene.
  4. Till servering: Servera 2 pannkakor staplade tillsammans per person. Toppa med en klick färskost och några blåbär eller hallon. Avsluta med ett regn av lönnsirap.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och färskost mot mjölkproteinfria erstättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 g smält och kylt smör
  • 200 g självjäsande mjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mellanmjölk
  • 1 stort ägg
  • 10 ml solrosolja
Till servering
  • 120 g naturell färskost
  • 120 g blåbär eller hallon
  • 4 msk lönnsirap
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer