Tjockpannkaka med blåbär och choklad
Tjockpannkaka med blåbär och choklad är en underbar pannkaka som räcker till många. Vispa ihop pannkakssmeten, som sedan hälls i en ugnssäker form. Strö över blåbär, hackad choklad samt socker före du gräddar. Makalöst gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
8 portioner
Pannkakssmet
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk socker
1 krm salt
4 dl mjölk
Garnering
2 dl frysta blåbär
1 tsk vetemjöl (till blåbären)
50 - 75 g mörk choklad
1 msk socker att strö på kakan
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Apelsin, grädde och rostade nötter passar utmärkt till pannkakan. Skala 1-2 apelsiner med kniv så att den vita hinnan försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Vispa 2 dl grädde och smaksätt med finrivet skal av 1 apelsin. Hacka 1 dl rostade hasselnötter. Strö nötterna över pannkakan och servera med apelsin och grädde. Observera att receptet är baserat på 8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har inga rengjorda bunkar......
Johan
2021-05-12Visst var det gott, men jag vet egentligen inte om jag tyckte det var värt allt besväret. Det finns ju lättare pannkakor att göra om man säger så...
Tina
2010-12-18