Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blåbärspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Blåbärspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera blåbärspannkakan med en klick vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt socker och salt.
  3. Häll smeten i en lätt smord långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port). Strö på blåbären. Grädda i ca 25 min.
  4. Pudra över florsockret och servera blåbärspannkakan skuren i bitar med en klick vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g djupfrysta blåbär
  • 1/2 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?