God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Blåbärspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera blåbärspannkakan med en klick vaniljglass.
Ingredienser
4 portioner
3
ägg
6
dl
mjölk
2 1/2
dl
vetemjöl
1
msk
socker
1/2
tsk
salt
300
g
djupfrysta blåbär
1/2
dl
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
20
6 st
Kommentarer
Kristin
2022-12-15
Tips!
Byt ut 100 gram blåbär mot hallon, skippa florsockret och servera med vanilj/blåbärskeso. Mättande, mer av en måltid och hallonen gör att pannkakan blir lite syrlig.
Tina
2007-05-29
Prova med skivad banan, också mycket gott. Gott också att servera en "sallad" till med skivat äpple (godast med rött) och skivad rödlök och till det keso.
Camilla
2007-03-30
Jättegott mellanmål om man har många barn på besök. Jag tycker dock att man kan ta 2 msk socker i smeten.
Kommentarer
Kristin
2022-12-15Tips! Byt ut 100 gram blåbär mot hallon, skippa florsockret och servera med vanilj/blåbärskeso. Mättande, mer av en måltid och hallonen gör att pannkakan blir lite syrlig.
Tina
2007-05-29Prova med skivad banan, också mycket gott. Gott också att servera en "sallad" till med skivat äpple (godast med rött) och skivad rödlök och till det keso.
Camilla
2007-03-30Jättegott mellanmål om man har många barn på besök. Jag tycker dock att man kan ta 2 msk socker i smeten.