Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rågmacka med potatis, avokado och bacon

Rågmacka med potatis, avokado och bacon är en förträfflig lunch. Det knaperstekta baconet är mycket passande till potatissalladen som innehåller krämig god avokado.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatis, avokado och saltgurka i små tärningar. Blanda med crème fraiche och citronjuice. Smaka ev av med salt och peppar.
  2. Stek baconskivorna knapriga i stekpanna eller på en plåt med bakplåtspapper i ugnen, 200°C.
  3. Gör 4 dubbla mackor (för 4 port) med bacon och potatissalladen. Garnera ev med oliver.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: använd äggfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kokta medelstora potatisar
  • 2 avokador
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citronjuice
  • ev salt och svartpeppar
  • 2 paket skivad bacon (à 140 g)
  • 8 skivor rågbröd
  • ev oliver till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 560 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden