Ägghalvor med Västerbottensost
Dessa ljuvligt goda ägghalvor med Västerbottensost passar perfekt till årets högtider, vare sig det vankas jul, påsk eller midsommar. Fyllningen görs av Västerbottensost, färskost, kapris, saltgurka och gräslök, och de fyllda äggen toppas med ett krispigt smul av rågbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
4 ägg
3 msk kapris
1/2 saltgurka
2 msk finskuren gräslök (+ ev extra till garnering)
1 dl finriven Västerbottensost
4 msk färskost
salt
2 skivor rågbröd eller kavring
2 msk rapsolja
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Skär bort en liten bit av botten på ägghalvorna så att de står stadigt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Väl värt lite extra arbete!
Sigrid
2020-04-20Väldigt gott! Hoppade kapris, det räckte med sältan från saltgurkan. Passade perfekt på buffébordet.
Sofia
2020-04-15