Ägghalvor med Västerbottensost

6
2
Ägghalvor med Västerbottensost

Dessa ljuvligt goda ägghalvor med Västerbottensost passar perfekt till årets högtider, vare sig det vankas jul, påsk eller midsommar. Fyllningen görs av Västerbottensost, färskost, kapris, saltgurka och gräslök, och de fyllda äggen toppas med ett krispigt smul av rågbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ägghalvor med Västerbottensost

Ingredienser

4-6
4
ägg
3 msk
kapris
1/2
saltgurka
2 msk
finskuren gräslök (+ ev extra till garnering)
1 dl
finriven Västerbottensost
4 msk
färskost
-
salt
2
skivor rågbröd eller kavring
2 msk
rapsolja

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Skär bort en liten bit av botten på ägghalvorna så att de står stadigt.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sigrid

4/20/2020

Jättegott! Väl värt lite extra arbete!

Sofia

4/15/2020

Väldigt gott! Hoppade kapris, det räckte med sältan från saltgurkan. Passade perfekt på buffébordet.

Testa liknande recept