UNDER 30 MIN | Enkel

Ägghalvor med Västerbottensost

Dessa ljuvligt goda ägghalvor med Västerbottensost passar perfekt till årets högtider, vare sig det vankas jul, påsk eller midsommar. Fyllningen görs av Västerbottensost, färskost, kapris, saltgurka och gräslök, och de fyllda äggen toppas med ett krispigt smul av rågbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka äggen 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen.
  2. Gröp ur äggulorna med en tesked och smula i en skål. Grovhacka kapris och finhacka saltgurka och gräslök.
  3. Blanda äggulorna med riven ost, färskost, kapris, saltgurka och gräslök. Smaka av med salt.
  4. Riv eller smula brödet och stek i oljan på medelvärme tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Ställ ägghalvorna på ett fat och fördela fyllningen på. Toppa med rågbrödssmulorna och gärna gräslök.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.

Tips

Skär bort en liten bit av botten på ägghalvorna så att de står stadigt.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 4 ägg
  • 3 msk kapris
  • 1/2 saltgurka
  • 2 msk finskuren gräslök (+ ev extra till garnering)
  • 1 dl finriven Västerbottensost
  • 4 msk färskost
  • salt
  • 2 skivor rågbröd eller kavring
  • 2 msk rapsolja