Ägghalvor med Västerbottensost

8
2
Ägghalvor med Västerbottensost

Dessa ljuvligt goda ägghalvor med Västerbottensost passar perfekt till årets högtider, vare sig det vankas jul, påsk eller midsommar. Fyllningen görs av Västerbottensost, färskost, kapris, saltgurka och gräslök, och de fyllda äggen toppas med ett krispigt smul av rågbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ägghalvor med Västerbottensost

Ingredienser

4-6
4 ägg
3 msk kapris
1/2 saltgurka
2 msk finskuren gräslök (+ ev extra till garnering)
1 dl finriven Västerbottensost
4 msk färskost
salt
2 skivor rågbröd eller kavring
2 msk rapsolja

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Skär bort en liten bit av botten på ägghalvorna så att de står stadigt.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sigrid

2020-04-20

Jättegott! Väl värt lite extra arbete!

Sofia

2020-04-15

Väldigt gott! Hoppade kapris, det räckte med sältan från saltgurkan. Passade perfekt på buffébordet.