Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Baconburgare med blue cheesedressing och grillat päron

(237)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grillad hamburgare toppad med en sås av ädelost. Sötman från grillat päron bryter fint mot sältan från blåmögelost och bacon. Klassiska tillbehör som saltgurka och rödlök ger pricken över i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fast päron
  • 1 msk olivolja
  • 800 g färs (hamburgerfärs)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 225 g grill bacon
  • 4 hamburgerbröd
Blue cheesedressing
  • 140 g ädelostar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk mjölk
Till servering
  • sallad
  • rödlök
  • skivad saltgurka
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blue cheesedressing: Smula ädelosten och mixa den med en stavmixer tillsammans med crème fraiche och mjölk till en jämn dressing.
  2. Dela, kärna ur och skär päronet i 8 klyftor (för 4 port). Vänd dem i olivoljan.
  3. Forma färsen till 4 hamburgare (för 4 port) som är ca 2 cm höga. Strö på salt och peppar.
  4. Grilla hamburgarna 4-5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C. Grilla päronklyftorna ca 1 minut på varje sida. Grilla baconet knaprigt. Grilla brödet tills det får fin färg.
  5. Till servering: Servera hamburgarna i brödet med bacon, päron, blue cheesedressing, sallad rödlöksringar och saltgurka.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärde
Per portion

Energi
4071 kJ / 974 kCal
Läs mer om näringsvärden