Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brasiliansk hamburgare med rostad majskräm

En hamburgare i brasiliansk anda med massor av olika toppingar på burgaren. Välj själv några eller tokigt många av alla tillbehör, precis som man älskar att göra i Brasilien. Den rostade majskrämen med inlagd jalapeno ger en härligt pikant lyft som dressing till den här hamburgaren.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av i ett durkslag och pressa ur vätskan. Skala och hacka löken. Finhacka jalapenon.
  2. Rosta majsen i hälften av oljan i en stekpanna tills den börjar få färg och dofta popcorn, ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Stek löken i resten av oljan på svag värme tills den får färg.
  4. Blanda majs och lök med smetana, jalapeno och ketchup. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Stek eller grilla hamburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Stek eller grilla bröden.
  6. Till servering: Servera hamburgarna mellan bröd med rostad majskräm och valfria tillbehör.

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfritt: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per portion, inkl. alla tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 340 g majskorn
  • 1 gul lök
  • 2 msk inlagd jalapeño
  • 2 msk olja
  • 2 dl smetana
  • 2 msk ketchup
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgare
  • 8 skivor lantbröd
Till servering
  • stekt ägg
  • sallad
  • bacon
  • avokado
  • tomat
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4103 kJ / 981 kCal